Houten kozijnen

isolatie

Hout is van nature een isolatiebron. De isolatiewaarde van je houten kozijnen is namelijk Uw 0,77 W/m2k. Een middendichting en binnendichting in je houten kozijnen beschermt tegen alle invloeden van buitenaf. De middendichting zorgt bovendien voor een perfecte wind- en waterdichtheid en de binnendichting voor een uitzonderlijke extra geluidisolatie. Standaard voorzien we dubbel glas in je houten kozijnen

Inbraakveiligheid

Alles wat voor jou van waarde is, is goed beschermd. Je houten kozijnen worden standaard voorzien van inbraakwerend beslag, metalen sluitnokken, zware en stabiele scharnieren en antifoutbediening op het raambeslag. Extra inbraakwerende middelen zijn optioneel beschikbaar. Je houten kozijnen zijn inbraakwerend, comfortabel en veilig!

Glas

Je houten kozijnen worden standaard voorzien van KOMO-gecertificeerd dubbel glas met Argongas in de spouw. Dat garandeert een optimale warmte-isolatie en is bovendien geluidwerend (-28db).

Er is een ruim aanbod glas voor kozijnen en deuren: zonwerend glas, veiligheidsglas, driedubbelglas en decoratieglas.

onderhoud & levensduur

In tegenstelling tot wat nog vaak wordt beweerd, is hout onderhoudsvriendelijk! Door een minimum aan groeven zijn je houten kozijnen makkelijk te onderhouden. Een sopje en een vochtige doek of zachte spons is alles wat je nodig hebt om je houten kozijnen te onderhouden. Om de toplaag te beschermen is het wel belangrijk om goed na te spoelen en te drogen. Een goed onderhouden toplaag houdt je houten kozijnen de eerste 10 jaar schildervrij.

Het houdt krijgt een drievoudige ecologische drenking op waterbasis om het optimaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarna krijgen je houten kozijnen een statische afwerkingslaag. Vijf borstellagen verzekeren hierbij een gelijkmatige dekking.

Prijzen

De houten kozijnen worden voor jou op maat gemaakt en daarom is het onmogelijk je nu een exacte prijs te geven. Type, stijl, vorm, kleur, glas. Het zijn allemaal factoren die de houten kozijnen prijzen mee bepalen. Daarbij geldt: niet tropisch hout is goedkoper dan tropisch hout. Tropisch hout kost evenveel als aluminium.

kleur

De laatste drenkingslaag die Profel aanbrengt, beschermt je houten kozijnen tegen extreme invloeden en indringend vocht bovendien zijn ze mede daardoor 10 jaar schildervrij. Tijdens de voorbehandeling kan je kiezen uit de kleuren kiefer, teak, noten en wit. Daarbovenop kan desgewenst een afwerkingslaag in de kleuren eik, afrormosia, rustiek eik, noten, verweringslook of eender welke PROFEL-, RAL- of NCS kleur worden voorzien.