Achterdeuren

Goed isolerende achterdeur

Het paneel onderaan je achterdeur speelt een belangrijke rol bij isolatie. Een kunststof achterdeur heeft een vullingsdikte van minimaal 18 mm en een aluminium achterdeur 24 mm.

De isolatiewaarde (Uw) van een achterdeur met paneel onderaan en glas bovenaan is voor een …

… kunststof achterdeur: 1,21 w/m²K
… aluminium achterdeur: 1,26 w/m²K
… houten achterdeur: 1,20 w/m²K

Hoe lager het cijfer, hoe beter je achterdeur isoleert.

Beslag

Om de veiligheid van je achterdeur te verhogen is de aansluiting van deurklink en sleutelgat binnenin op een doorlopende cilinderplaat bevestigd. De klink wordt aan de binnenkant geschroefd en aan de buitenzijde van je achterdeur zitten geen schroeven.

Het slot is een 3-punt/haakslot: geharde stalen pinnen positioneren je achterdeur en maken hem wind- en waterdicht. Als je je achterdeur opendoet, zie je de plaat waar de punten uitkomen. Die is altijd van roestvrij staal, wat sterker en dus inbraakwerender is dan het aluminium dat doorgaans in buitendeuren wordt gebruikt.

We voorzien een standaard cilinder en optioneel kun je kiezen voor een cilinder type SKG** of SKG***. De laatste is vanaf 1 januari 2016 verplicht in nieuwbouwwoningen. Je achterdeur krijgt minimaal 3 ijzersterke scharnieren, die volledig in het kader of half op het kader en half op het vleugelprofiel van je achterdeur komen.

Het beslag van je achterdeur voldoet aan de inbraakwerende eisen van het Politiekeurmerk. Het zichtbaar beslag krijgt altijd de kleur van je achterdeur, zelfs als de buiten- en binnenkant van je achterdeur een verschillende kleur hebben.

Dorpel aan de onderkant

Aluminium sluitkader

waarbij je een klein opstapje (2 cm) hebt.

Hardstenen dorpel (meest gekozen)

waarbij aan de onderkant van je achterdeur een borstel is gemonteerd, aansluitend op de hardstenen dorpel.

Automatische tochtweerder

waarbij als de deur gesloten wordt automatisch een tochtborstel naar beneden slaat en je achterdeur aan de onderkant helemaal afsluit.