aluminium kozijnen

isolatie

Aluminium kozijnen zijn thermisch geïsoleerd met drie kamers, drie dichtingen en één thermische onderbreking in hard kunststof. De kenmerken op een rijtje:

– De buitendichting houdt overtollig water buiten;

– De middendichting draagt bij aan de geluidswerendheid en beschermt het beslag tegen vocht;

– De binnendichting heeft geluidwering als belangrijkste functie.

De isolatiewaarde van aluminium kozijnen is UW 0,88 W/m2K. een optimale thermische isolatie en geluidsisolatie is daarmee gegarandeerd.

Wil je absoluut aluminium maar een hogere isolatiewaarde, kies dan voor de combinatie van een aluminium kozijn aan de buitenkant en een kunststof kozijn aan de binnenkant.

onderhoud & levensduur

Je aluminium kozijnen zijn niet elektrostatisch en trekken daarom geen vuil of stof aan. Elk kwartaal eens met lauw water afwassen, is genoeg om je aluminium kozijnen schoon te houden.

Profel hecht zeer veel belang de kwaliteit, duurzaamheid en afwerking van de aluminium kozijnen en deuren. Aangezien het ganse productieproces is eigen beheer is, kan Profel deze kwaliteit ook garanderen.

Kleur

Voor je aluminium kozijnen heb je keuze uit 22 unieke zelfgemaakte kleurpoeders en de standaard RAL-kleuren. Glanzend of mat, ruw of effen moffeling: jij kiest. De grepen en scharnieren gaan mee in dezelfde kleur of in messing, brons, nikkel of roestvrij staal. Je aluminium kozijnen kunnen binnen en buiten in een andere kleur worden uitgevoerd. Als je binnen wit of créme kiest, zelfs zonder meerprijs.

Glas

Je kozijnen zijn zo’n 8% van het hele raam. De beglazing speelt dus een grote rol bij het isoleren van je woning. Je aluminium kozijnen worden standaar voorzien van KOMO-gecertificeerd glas met twee of drie glaslagen. Daartussen zit een met Argongas gevulde spouw. Dat garandeert optimale thermische en geluidisolatie. Er is een ruim aanbod beglazing: zonwerende beglazing, veiligheidsglas, dubbel glas, driedubbelglas, gezandstraald glas (met eigen figuren als je dat wenst), glas-in-lood-ramen. Gezandstraald glas wordt vaak gekozen bij aluminium kozijnen. Dat kan ook met een tekening, zoals je huisnummer.

Prijs

De aluminium kozijnen worden voor jou op maat gemaakt en daarom is het onmogelijk je nu een exacte prijs te geven. Type, stijl, vorm, kleur, glas bepalen allen mee de prijs van je aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn wat duurder dan kunststof kozijnen door de hogere grondstofprijs. Je kan de prijs vergelijken met kozijnen van tropisch hardhout.